Sluta! Nej, jag bara skojar!

Upptäckte en tabbe på bloglovin'...

Kan man kalla detta för ett motsägelsefullt simultanbeslut?! Egentligen, om man ska läsa vad det egentligen står, så vet man ju inte vad man bestämmer sig för om man trycker på knappen. Tokigt! ;)Nu kan jag ju passa på att tipsa er om att följa mig via bloglovin'. Klicka bara på bilden här nedan och följ instruktionerna. (Men det var inte därför jag skrev detta inlägg.)

bloglovin

Kommentarer
Postat av: Gabriel

Vänta nu, jag fattar inte. "Följ bloggen" och "Sluta följ bloggen" är väl bägge två imperativ och uppmanar folk att antingen börja eller sluta följa bloggen?

2010-11-19 @ 23:57:19
Postat av: Hanna

Jag kan ha fel. Men för mig låter det fel. Man kan väl inte uppmana både till att sluta och att följa samtidigt?! "Sluta" blir väl något slags hjälpverb till "(att) följa".

Dessutom tror jag inte att "sluta" här är ett imperativ, utan snarare ett indikativ. Kan inte tänka mig att bloglovin' skulle uppmana en att läsa en viss blogg. Dessutom är det ju en knappt, ingen skylt.

2010-11-20 @ 00:03:13
Postat av: Hanna

Blev lite fel. Så här skulle det stå:

Kan inte tänka mig att bloglovin' skulle uppmana en att SLUTA läsa en viss blogg.

2010-11-20 @ 00:05:13
Postat av: Gabriel

Hmm ja, du har rätt. "Sluta att följa bloggen" borde det nog ha stått.Jag är dock inte säker på att man ska tolka det som en uppmaning till mig. Kan man inte se det som en uppmaning till bloglovin? "Följ bloggen" = "snälla bloglovin, hjälp mig att följa bloggen" "Sluta att följa bloggen" = "snälla bloglovin, var snäll att sluta följa bloggen åt mig, den är inte tillräckligt intressant längre".

2010-11-20 @ 07:58:41
Postat av: Hanna

Ja, det har du nog rätt i. Tänkte inte på det. Det är nog en uppmaning till bloglovin!

2010-11-20 @ 10:08:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0